1. marraskuuta 2012

Kynttilät

Eilen aloitin jouluaskartelut. Viime talvena asuntoni muuntui saippuatehtaaksi, niin olkoon siis tänä talvena kynttilöiden vuoro. Se olikin suhteellisen helppoa hommaa, kunhan vain muistaa varoa kuuman kynttilämassan kanssa. Tein erilaisia kippoja kynttilöille, esimerkiksi decoupage-tekniikalla sai metallipurkeista nättejä. Mutta sitten käytin myös vanhoja, käyttämättömiä kahvikuppeja, joista tulikin todella söpöjä :)



Kynttilän valmistukseen tarvitset muottien lisäksi steariinia, parafiinia ja sydänlankaa. Näitä kaikkia löytyy askartelukaupoista. Tarvitset myös kattilan vesihaudetta varten, astian jossa sulatat massan, puutikkuja sekä pikaliimaa. Kuten aina, tein tämänkin vähän omalla tyylillä. En sulattanut massaa kattilassa, vaan vanhassa teepannussa, enkä ostanut sydänlankoihin metallipidikkeitä, vaan liimasin ne pikaliimalla pohjaan. Ja hyvin toimi! :) Teepannu oli oikeastaan hurjan kätevä, siitä oli helpompi kaataa kuin vaikkapa kattilasta. 

Noniin, eli sydänlangat liimataan pohjaan ja toinen pää sidotaan puutikkuun, jotta lanka pysyy suorassa. Sitten sulatetaan massa: puolet steariinia ja puolet parafiinia. Halutessaan voi käyttää myös kynttilöille tarkoitettuja tuoksuja tai värejä. Massa sulatetaan vesihauteessa ja sitä kannattaa sekoitella kokoajan. Se ei saa kiehua eikä siihen saa mennä vettä. Kun se on sulaa, sitä kaadetaan muottiin, ja annetaan kynttilän jähmettyä. Kynttilän jäähdyttyä voi painaumat korjata laittamalla pinnalle vielä kerroksen kuumaa massaa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti