21. toukokuuta 2012

Mansikkamoussekakku

Pirkka-lehdessä oli herkullisen näköinen kakkuohje, ja päätin kokeilla sitä. Tein kyseisen mansikkamoussekakun synttäreilleni. Siitä tuli erittäin onnistunut, sekä maultaan että ulkonäöltään :) Mutta taas kerran hieman muuntelin alkuperäistä ohjetta; vaihdoin limettimehun sitruunaan sekä laitoin kaksi liivatetta enemmän. Pohjasta tuli mehevä ja maukas, täytteessä olisi voinut olla vielä enemmän mansikkaa. Täytynee siis kokeilla kyseistä ohjetta vielä joskus uudestaan! :) 


Pohja:

1 muna
3/4 dl sokeria
100g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl mansikoiden mehua

Mansikkamousse:

500 g pakastemansikoita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vispikermaa
200 g turkkilaista jogurttia
7 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
1 dl tomusokeria

Sulata mansikat, mittaa taikinaa varten 1/2 dl mansikoiden mehua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään vuokaan. 

Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunasta mehu. Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti, mansikkasose ja tomusokeri. Kuumenna sitruunamehu kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä kylmässä noin 5 tuntia, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti