27. elokuuta 2011

Auroran puisto








Tänään kului päivä Espoossa, Auroran puiston kauniissa maisemissa. Kaveriporukalla vietettiin päivää piknikin merkeissä. Jokainen toi mukanaan jotain; itse vein paikalle teeleipää, mokkapaloja sekä lämmintä kaakaota. Tuo puistoalue on kyllä niin kaunis, siellä voisi vaikka häät viettää! :)

Olin samassa paikassa viime syksynäkin, ja silloin puiston ruska oli aivan mielettömän upea. Nyt taisi vielä olla liian aikainen ajankohta, toisaalta voihan sinne mennä tänä syksynä toisenkin kerran :) Syksy on muutenkin niin mahtavaa, kuulasta, raikasta ja sellaista uuden alkua. Kaikki vanha päättyy, alkaa uudet lukuvuodet kouluissa, uudet harrastukset, elämään tupsahtelee uusia tuttavuuksia ja sen sellaista. Talvella kun oikeasti vuosi vaihtuu, ei mikään oikeastaan muutu. Täytyy vain hankkia uusi kalenteri ja muistaa päivämäärää kirjoittaessaan laittaa oikea vuosi. Mutta syksyllä tapahtuu vaikka mitä, ainakin itse olen aina asian näin kokenut :)

Teeleivän ohjeen löydät täältä ja laitan tähän loppuun vielä mokkapalojen ohjeistusta.

Pohja:

2 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa
150 g margariinia
4 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus:

250 g tomusokeria (n. 4 dl)
4 rkl margariinia
4 rkl vahvaa kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet sekä maito ja sulatettu margariini. Lisää muna-sokeriseokseen vuorotellen jauho- ja maito-voiseosta, sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille, paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Sulata kuorrutukseen tuleva margariini, keitä kahvi ja sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä tasaisesti pohjan päälle, jäähdytä ja nauti.

1 kommentti:

  1. Me käytiin miehen kanssa Auroran puistossa tänään piknikillä avaamassa kesä. :) Aivan ihana paikka!

    VastaaPoista