20. heinäkuuta 2011

Valtava maailma kutsuu mua!


Viikon reissu Oulussa alkaa lähenemään loppuaan. Vielä noin 8 tuntia matkustamista, Helsingin kautta vanhemmille. Istuskelen tässä junassa ja yritän saada kaiken näkemäni ja kokemani jäsenneltyä sanoiksi, vaikka univaje painaakin päälle. Mutta eikös sellainen lomaan kuulukin, vähäiset yöunet ja paljon kofeiinia? :)






Alkupäivinä Oulu ei saanut minua vakuutettua, mutta vähitellen sen kauniit puolet alkoivat paljastua; ihana luonto, rannat, saaret, sympaattiiset puutalot, kaunis Tuomiokirkko, Kauppahallin herkulliset antimet ja paaaljon muuta! :) Oulun taidemuseossa tuli käytyä, sekä Pohjois-Pohjanmaan museossa, jossa oli henkeäsalpaavan ihanat hevoskärryt 1700-luvulta. Juuri sellaiset kuin kaikissa elokuvissa! :) Siellä oli muutenkin mahtavaa kierrellä, esillä oli vanhoja Suomen rahoja, joista painavin oli reilu 14 kiloa, sekä kaikkea muuta ihmettelemisen arvoista. Jäi sieltä mieleen jotain tietojakin, esimerkiksi, että ensimmäinen maantie Ouluun päin tehtiin 1600-luvun puolivälissä ja matka Helsingistä Ouluun on 1700 -luvulla kestänyt hevoskärryillä 1,5 viikkoa! Jos käyt Oulussa, kannattaa tuolla käydä. Siellä kului helposti tunti, jos toinenkin :)













Näköalatornista oli hienot maisemat, joskin sää olisi voinut olla suosiollisempi. Sieltä tornista kaupunki näytti upealle, mutta kuvissa näkyy vain harmaa, tylsä kaupunki. Myös hotellin ylimmäisestä kerroksesta oli mukavat maisemat. Kun siellä ylhäällä istuskeltiin, tuli ihan Amélie -elokuva mieleen; melkein kuin olisi itsekin istunut kattojen päällä :)









Reissun aikana tuli käytyä kesäteatterissa, viikinkiravintolassa syömässä sekä Oulussa oli PiknikFestival-tapahtuma. Siellä esiintyi mm. Irina, Laura Närhi sekä Jenni Vartiainen. Livemusiikki on kyllä aina hieno kokemus :) Oulussa oli myös kauniita auringonlaskuja ja -nousuja, ystävällisiä ihmisiä ja mukavia matkamuistojakin sain osteltua. Kauppahallista löysin poronsarvista tehdyn avaimenperän sekä kahvimitan, jonka kahva on visakoivusta. Molemmat tietenkin suomalaista käsityötä. Yritin tutustua myös ruoan kannalta paikallisiin tuotteisiin; esimerkiksi paluumatkalle evääksi hain Kauppahallista lähileipomoiden tuotteita sekä Kuusankosella valmistettuja karkkeja. Reissun aikana maistoin myös karhun lihaa!






Liiemmin ei tullut mitään vaatteita tai sen sellaista shoppailtua, mutta kun sain matkarahaa vanhemmilta ja isovanhemmilta, niin ajattelin niillä yöpymisen lisäksi kustantaa jotain kivaa itselle. Oulun Stockmannilta löytyi tarjouksesta muumimukeja, sekä Marimekolla rakastuin tähän ihanaan laukkuun. Päivän ajan pohdin, että ostanko sen, ja lopulta päädyin ostamaan :)




Tiivistetysti siis mainio matka! Miksi turhaan pitäisi matkustaa ulkomaille etsiessään uusia kokemuksia, kun Suomessakin on vielä niin paljon nähtävää? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti