5. syyskuuta 2010

Maistuva uunipossu

Tein tänään todella hyvää ruokaa! Äidiltä opittu ohje, tämä oli jo lapsena yksi suosikkiruokani. Uunipossua, jota kypsytellään uunissa koko päivä. Todella helppo ruoka, ainekset vaan pataan ja pata uuniin. Tässä sekava ohjeistus, voitte kokeilla niin ymmärrätte miksi hehkutan tätä ruokaa =)


Uunipossu

pala possun lapaa 
pala lanttua
muutama porkkana
kokonaisia musta ja viherpippureita
suolaa
valkosipulinkynsiä
(sipulia, jos pitää siitä)
laakerinlehtiä
vettä

Eli leikkasin lihapalan reunasta sellaisen paksun rasvasiivun pois, päälle suolaa ja sitten se pataan. Sekaan porkkanan ja lantun paloja, kolme kokonaista valkosipulinkynttä, pippureita oman maun mukaan ja pari laakerinlehteä.  Päälle vettä (kannattaa keittää vedenkeittimellä kuumaa vettä, alkaa nopeammin kiehua uunissa) ja veteen lisäsin vielä vähän suolaa. Uuniin 200 asteeseen, ja kun liemi kiehuu vähennetään 150 asteeseen. Siellä pidetään n. viisi tuntia, välillä pitää vähän lisätä nestettä. Keitettyjen perunoiden kanssa tämä on suussa sulavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti